dimarts, 1 de maig del 2012

Mousse de llet merengada



 La llet merengada m'encanta, i qualsevol presentació diferent però que en faci referència és interessant. Aquest cop vaig voler provar de fer una mousse de llet merengada i va quedar força digne.
Juntament amb la mousse, hi vaig possar una mica de pa de pessic genovesa.
Us en deixo la recepta (és aproximat, ja que són les mesures que hi vaig posar)

Ingredients:
400 ml de nata líquida per muntar (35% de matèria grassa)
100 ml de llet
80g de sucre (aproximadament, depèn de com us agradi de dolça la mousse)
1 branca de canyella
pell de llimona
2/3 fulles de gelatina (si voleu fer un pastís, poseu-ne uns 5)

Preparació:
Feu bullir la nata juntament amb la llet, el sucre, la branca de canyella i la pell de llimona. Quan trenqui el bull, afegiu-hi les fulles de gelatina prèviament hidratades i remeneu fins que es dissolguin.
Heu de deixar refredar l'infusió durant 24hores. (al cap d'una estona podeu retirar, si voleu, la canyella i la pell de llimona)

Passades les 24h, poseu la barreja en un vol (encara que tingui textura de flam) i bateu-la amb la batedora de varilles fins que munti.
Aboqueu-la en els recipients on aneu a servir-la. I espovorageu-li per sobre (just en el moment de servir) canyella mòlta.

Una altra manera de preparar-la es fer bullir tot i no afegir-hi les fulles de gelatina. Deixar reposar i, passades les 24h, bullir una mica més de llet, o una petita part de la mescla i desfer-hi les fulles de gelatina. I això afegir-ho després d'haver muntat la resta de la nata "merengada". Barrejar-ho tot i afegir-ho als motlles on ho aneu a servir.

Bon profit! (realment està boníssima)

1 comentari:

  1. Feia temps que no entrava i 'ha agafat unes ganes de fer-ho tot!! tú amb mi apendràs patch però la meva "profe" de cuina he de dir que ets tú!!!
    Petonets
    Laura

    ResponElimina